Hinder <3

Girl: I'm depressed.
Society: You're overreacting.
Girl: I cut myself.
Society: It's for attention.
Girl kills herself.
Society: We didn't see the signs.



When a girl is silent, that’s pretty dangerous. She’s either overthinking, tired of waiting, about to blow, lonely, needs a hug, falling apart or crying inside. and most probably all of those above.



Asså, nu börjar det ta stopp för mig. Jag känner mig tom, ledsen och extremt jävla stressad. Jag har däremot kommit på en bra lösning med maten, ingen frukost, väldigt lite lunch och lite mer till middag men inte om middagen blir för sen.

Orkar inte skriva mer än detta nu, måste fprtsätta på mitt Pm, men här får ni ett smakprov på det! :)


Inledning

Syfte

Jag valde att skriva om detta dels eftersom det är intressant och dels för att det är ett ”läskigt” ämne som många känner obehag och rädsla inför. Därför både hoppas och tror jag att man kan ändra samhällets syn på de ”seriösa” satanisterna till det bättre om man verkligen berättar vad de som kallar sig satanister egentligen tror på och skapar förståelse för det. För det är ofta så att rädsla inför det okända bara kan botas med kunskap. Vilket är det jag vill förmedla till er med detta arbete.

Frågeställning

Det senaste halvåret har jag tänk, mycket! ”Om det nu skulle finnas en gud borde det rimligtvis finnas en motsats. Men är den motsatsen verkligen ond?” Jag har kommit underfund med att större delan av alla människor ser denna motsats som ond, men det finns en del människor som inte gör det. Varför vill en del människor följa honom och varför anses det vara tabu?Många människor, främst ungdomar säger att de är satanister, klar sig i svart och bär Djävulens märke, pentagrammet eller ett upp och ned vänt kors. Många gör det nog enbart för att provocera, sticka ut ur mängden eller kanske bara göra en slads tyst revolt mot dagens samhälle medan en del gör det för att de tror på det. Men är alla satanister verkligen människor som helt utan problem skär halsen av spädbarn och tömmer dem på blod för att sedan dricka det? Eller finns det andra former av satanism, och i så fall, vilken av dem är den ”rätta”?

Satan hittar man inte bara inom kristendomen. Honom kan man hitta i nästan alla religioner så som asatron, islam, hinduismen och judendomen. Låt oss säga att djävulen existerar, hur visar han sig för oss i dagens samhälle mot hur han visade sig för 300 år sedan? Dessa ovan nämnda funderingar är några av de tankar och reflektioner jag ska försöka besvara genom denna promemoria.

Vad är satanism?

Begreppet satanism kommer användas flitigt i detta PM. Därför vill jag förklara begreppets betydelse för er så gott jag kan innan jag börjar skriva om det mer djupgående.

Det är nära på omöjligt att ge en helt klar definition av satantismen eftersom man inte vet så mycket om den. Anledningen till detta är att personerna som berättat om det inte kan bara helt pålitliga källor. Om en satanist berättar om sin tro, berättar den bara om det som personen i fråga vill berätta om. Det gör att personen kan utelämna stora delar av berättelsen, vilket i sin tur kan göra att vi bara vet en liten del om deras tro och kultur. Man kan inte heller lita fullt ut på de människor som tidigare har vart satanister då de kan få det att framstå som mycket värre än det egentligen var.

Själva ordet satanism är inte så gammalt som man kunde tro. Det uppkom på 1500-talet och användes till en början för att beskriva ateister1. Det var en brittisk författare vid namn Robert Southey som gav satanismen den innebörd vi känner till idag. Men ordet satanism kunde fram till 1800.talet användas för saker man ogillade.

I det nutida språkbruket är satanister inte bara galningar som skär halsen av spädbarn, utan huvuddelen av alla moderna satanister förnekar både gud och satan. En av de populära grenarna inom den moderna satanismen är LeVayismen(som jag kommer skriva mer om längre fram). Man säger att det inte är en religion utan snarare en livsåskådning. I grund och botten är LeVayismen grundad i ateismen.

Satanism kan också vara ett sätt att revoltera mot samhället. Satanism kan göra många människor upprörda och man sticker oftast ut ur mängden som satanist. Anledningen till att satanism ofta är en form av undgomsrevolt är att människor ser det som tabu att tro på det ”onda”.

Olika satansbilder

Det finns ännu en faktor att räkna in när man ska förklara vad satanism innebär. För satanism är som sagt inte bara att man ber till djävulen utan det finns otaliga olika satanistiska inriktnignar som i vissa fall kan skilja sig helt från varandra. En tysk religionshistoriker vid namn Joachim Schmidt har försökt dela upp de olika grenarna för att ge en klarare bild av vad det är.

  1. Ränessanssatanism, kallas också klassisk satanism och här i sverige kallar vi det ofta djävulsdyrkan. Det är denna satanism som många ser som den ”riktiga” satanismen då människorna inom dessa kretsar verkligen tillber satan. För dem (och även många andra människor som tror på Gud) är Satan personifierad. Djävulsdyrkare hyllar honom som ”Satan, mörkrets furste, Guds främste motståndare”. Anledningen till att djävulsdyrkan har blivit satanismens ansikte utåt är att det är den satanism som media och filmer lyfter fram.

1Personer som öppet förnekar Gud.





kommentarer
Postat av: Creepy

När har man egentligen överreagerat i en sådan situation?

2011-12-02 @ 14:54:54

kommentera här:

namn:
kom ihåg mig?

e-post: (publiceras ej)

URL/din blogg:

kommentera här:

Trackback